Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Groot Vikingenfestival ter ere van Hildes Verjaardag.

Hilde is jarig, kom je ook naar het Vikingenspektakel ter ere van haar verjaardag op 22 oktober 2017?

Zin in een feestje?

In een groot tentenkamp bij Huis van Hilde ontmoet je Vikingen uit de vroege Middeleeuwen. Er zijn voorstellingen, gevechtsdemonstraties, verteltheater en natuurlijk muziek! Neem een kijkje bij ambachten zoals smeden, brons gieten, pottenbakken en leer of been bewerken. Leef je uit in een workshop of bij onze proeverij. Er is van alles te doen en te beleven, ook speciaal voor kinderen. En wie jarig is trakteert: Hilde zorg voor taart en een cadeautje voor iedereen.

Vikingenspektakel

Feestweek

We feesten de herfstvakantie gewoon door. Er is een fantastisch kinderprogramma met elke dag leuke activiteiten. En in onze ArcheoHotspot kun je zelf als archeoloog aan de slag.

Vikingenspektakel Job van Gelder

Nieuwe tentoonstelling

Waren de Vikingen ooit in Noord-Holland? In de tentoonstelling ‘Van Viking tot Graaf van Holland’ vind je het antwoord. In de 9e eeuw was het Hollandse kustgebied uitgeleend aan Viking-hoofdmannen die het gebied verdedigden. Toen de laatste hoofdman vermoord was, ontstond het graafschap Holland. Eeuwenlang waren deze graven de baas in ons kustgebied tot aan het eind van de 16e eeuw.

Kom ook!

  • Hildes Verjaardag 22 oktober 2017
  • Herfstvakantie = feestweek 21 t/m 29 oktober 2017
  • Nieuwe tentoonstelling ‘Van Viking tot Graaf van Holland’ van 22 oktober 2017 t/m 16 februari 2018

 

Hildes Verjaardag wordt mogelijk gemaakt door bijdrage van:

Provincie Noord-Hollandgemeente Castricum, logo

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet