Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Het eten in de Middeleeuwen leek niet altijd op dat van ons. Hutspot voor het ontbijt, taart vooraf en brood met kaas toe; daar keek niemand van op. Wouter van der Meer, archeobotanicus en verbonden aan BIAX-Consult, vertelt wat er zoal op tafel kwam.

De recepten waren soms avontuurlijk, gerechten die we nu niet zouden aanraken: zoals geitenmaag met longen in gele saus, schapenpenis met gember en kaneel en geroosterde kat met knoflook.

Maar voor veel mensen was de keuze niet zo groot. Voor hen was het een dagelijkse zorg om genoeg eten op tafel te krijgen. Voor anderen was het eten juist een manier om hun welvaart en macht te laten zien. Weer anderen deden hun best om zo gezond en bescheiden mogelijk te eten.

Meer horen over wat de middeleeuwers aten en hoe we dat weten?

Kom naar de lezing:

  • 28 juni, 14.00 uur
  • gratis na entree

In de Vondst van de Maand vitrine kun je zien wat er zoal op tafel stond in de Middeleeuwen.

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet